друкувати


Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини відвідає Івано-Франківськ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-04 11:45:10

Цьогорічний XI Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA в Івано-Франківську, організатором якого традиційно є Івано-Франківська обласна організація "Молода Просвіта", протягом листопада запропонує глядачам близько двох десятків актуальних фільмів виробництва України, Франції, Швейцарії, Чехії, Великобританії та інших країн.

Крім того, мешканці і гості міста матимуть змогу взяти участь у ряді правоосвітніх заходів.

Покази розпочнуться у місцях несвободи - Івано-Франківському слідчому ізоляторі та Галицькій виправній колонії № 128. Засуджені переглянуть фільм "Ув'язнені", який розповідає про будні жінок в Ізраїльській тюрмі, їх взаємостосунки між собою та персоналом.

11, 12, 13 листопада з 18 до 20 год. демонструватимуться документальні стрічки у Книгарні "Є" (вул. Незалежності, 31, 5-й поверх). Після перегляду кожної картини відбуватиметься обговорення із залученням експертів.

Серед фільмів будуть такі, як скандальний "Путінські ігри", призери численних конкурсів "Євромайдан. Чорновий монтаж", "Хворісукалюди" та інші.

Студенти-медики переглянуть кіно "Амосов - сторіччя", яке розповідає про життя видатного лікаря.

Старшокласники зможуть ознайомитися з основами прав людини за допомогою методу "стоп-кадр" з використанням документального кіно на різноманітні соціальні теми. Інші охочі дізнатися більше про права людини зможуть відвідати відкриту лекцію, що відбудеться 20 листопада у НД "Просвіта".

Захід "Жива бібліотека" матиме за мету подолати стереотипи мешканців та розвинути толерантне ставлення один до одного. "Книгами" будуть люди. "Читачі" зможуть дізнатися більше, "пролиставши" одну чи декілька запропонованих "книг" - лікар Хоспісу, волонтер, жінка-байкер, вихованець інтернату, колишній в'язень та інші.

Мандрівний Фестиваль завершиться круглим столом "Права людини під час військових дій", де буде обговорено, чи потрібно зважати на права людини під час та в зоні військових дій. До участі запрошуватимуться правозахисники, громадські діячі, ЗМІ, представники влади, військових структур, учасники АТО.

Вхід на усі заходи Мандрівного Фестивалю безкоштовний.

Джерело: Бліц-інфо