друкувати


Ліцензії на роздрібну торгівлю алкоголем та тютюном можна отримати у ЦОПах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-03 12:30:04

Ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами видається на підставі заяви та документів, перелік яких визначено Законом України від 19.12.1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», поданих суб‘єктом господарської діяльності (особисто або через представника, або надіслані рекомендованими листами) до Головного управління ДФС в Івано-Франківській області або до Центру обслуговування платників за місцем провадження торговельної діяльності.

 Для отримання ліцензії до заяви також додається довідка органу ДФС про реєстрацію електронних контрольно-касових апаратів (книг обліку розрахункових операцій), що знаходяться у місці торгівлі.

 Документи, що є підставою для видачі ліцензії, подаються в одному примірнику в копіях, засвідчених нотаріально або органом, який видав оригінал документа, та приймаються за описом, копія якого видається заявникові за підписом уповноваженої особи із зазначенням дати приймання документів.

 У разі недостовірності даних у поданих заявником документах або невідповідності заявника згідно з поданими документами умовам провадження діяльності, що ліцензується, приймається рішення про відмову у видачі ліцензії.

 Ліцензія або рішення про відмову у її видачі видається заявнику не пізніше 10 календарних днів з дня одержання документів. У рішенні про відмову у видачі ліцензії повинна бути вказана підстава для відмови.

 Ліцензії видаються заявникові при пред'явленні ним документа, що посвідчує особу (для фізичних осіб), або уповноваженому на те представнику заявника за довіреністю.

 Рекомендації щодо організації роботи головних управлінь ДФС України із приймання документів та видачі ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, затверджені наказом ДФС України від 24.10.2014 року № 213. 

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ