друкувати


Вступна кампанія пройшла успішно - МОН

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-10-31 02:00:29

Директор департаменту вищої освіти МОН Юрій Коровайченко висловив переконання, що вступна кампанія до вищих навчальних закладів у 2014 році, загалом, пройшла успішно. Про це чиновник заявив під час засідання Колегії Міносвіти, на якому зокрема були розглянуті підсумки вступної кампанії.

За словами Коровайченко, станом на 15 жовтня 2014 року, за даними Єдиної державної електронної бази з питань освіти, на перший курс до ВНЗ І-ІV рівнів акредитації всіх форм власності та підпорядкування зараховано 407 006 осіб, з яких 213 809 осіб навчатимуться за кошти державного та місцевого бюджетів.

Також чиновник зауважив, що під час вступної кампанії у деяких ВНЗ мали місце порушення щодо забезпечення відкритості та прозорості проведення прийому абітурієнтів.

Директор департаменту вищої освіти також нагадав, що у зв’язку зі складною ситуацією на Донбасі міністерством вносилися необхідні зміни до умов прийому студентів. Зокрема, керівникам навчальних закладів регіону було надано право самостійно визначати умови та порядок проведення конкурсного відбору абітурієнтів, в межах державного замовлення.

Чиновник вкотре нагадав, що під час майбутньої вступної кампанії вищі навчальні заклади прийматимуть сертифікати ЗНО отримані вступниками лише у 2015 році.

Як відомо, Міністерством освіти і науки оприлюднено текст Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2015 році, згідно з якими має відбутися вступна кампанія у 2015 році. Станом на сьогодні, триває державна реєстрація документа в Міністерстві юстиції після чого відбудеться його офіційне опублікування та набрання чинності.

Джерело: Освіта.ua