друкувати


Впевнена перемога Юрія Тимошенка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-10-30 12:15:59

Кандидат від "Народного фронту", боєць Нацгвардії Юрій Тимошенко виграв вибори до Верховної Ради в одномандатному виборчому окрузі №88 з центром в Коломиї. Про це свідчать дані на сайті Центральної виборчої комісії.

За Юрія Тимошенка проголосували 29,32%(27 882) виборців.

Раніше Тимошенко участі у політиці не брав. Чи не все своє життя він пропрацював маляром-штукатуром. Був одним з перших, хто вивісив синьо-жовтий український стяг на ратуші та повалив пам’ятник Леніну у Коломиї. Активіст Помаранчевого Майдану та Революції Гідності, боєць Коломийської сотні Самооборони Майдану. Голодував за українську мову у Києві після прийняття закону Колєсніченка-Ківалова. Воював добровольцем Національної гвардії у найгарячіших точках АТО під Слов’янськом та Дебальцевим.

На виборах до парламенту Тимошенко залишив далеко позаду вже колишнього народного депутата від округу, самовисуванця Олександра Донія.

Цього разу виборці довірили Донію лише 16% голосів. А у 2012 році в Коломийсько-Городенківському окрузі його підтримали майже 44% виборців.

Третім став кандидат від партії "Батьківщина" Петро Книшук з результатом 15,13% голосів.

Відрив між ним та Донієм відповідно склав лише 826 голосів.

Четверте місце зайняв кандидат від "Блоку Петра Порошенка", колишній міський голова Коломиї Юрій Овчаренко. За нього віддали свої голоси 13,43% виборців.

Гучні будівельні скандали та корупційні схеми у ратуші далися взнаки рейтингу діючого мера Коломиї, самовисуванця Ігоря Слюзара. За нього коломияни та городенківці віддали лише 2,98% своїх голосів. 

До слова, його колега - Калуський міський голова Ігор Насалик здобув перемогу на своєму виборчому окрузі №85 з результатом 52,05% голосів.

Джерело: Коломийські ВІСТИ