друкувати


На Прикарпатті відсвяткують День незалежності Польщі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-10-29 05:45:33

Голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук зустрівся з Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Ярославом Дроздом під час його перебування на Прикарпатті.

На зустрічі йшлося про результати співпраці двох держав, зокрема в площині євроінтеграції, перші підсумки виборчого процесу в Україні, плани щодо організації спільних культурно-мистецьких заходів.

"Україна - це для нас дуже велика держава, стратегічний партнер, - наголосивЯрослав Дрозд. - Ми й надалі будемо робити все для того, щоб сприяти входженню України до Європейського Союзу. Добре, що нова політична ситуація у вашій державі співпала з новим фінансовим періодом Євросоюзу, який триватиме до 2020 року. Це створює можливості та простір для реалізації майбутніх проектів. У цьому процесі Івано-Франківська область має преференції. Тепер потрібно у вас підготувати групу фахівців для напрацювання проектів".

Також, на думку Генерального консула, після оголошення остаточних результатів парламентських виборів в Україні важливо швидкими темпами сформувати новий уряд. Загалом Ярослав Дрозд позитивно оцінив перебіг українського виборчого процесу, називаючи його "новим відкриттям для Польщі та Євросоюзу", поштовхом до розкриття потенціалу країни.

"Сподіваюся, що коаліція більшості в парламенті України, яку сформують найближчим часом, стане добрим аргументом для Польщі у її підтримці прагнень демократичної держави на шляху до Європейського Союзу, -  зауважив на зустрічі голова облдержадміністрації Олег Гончарук. - Польща є рушійною силою для України в цьому процесі. Ваш досвід є наочним прикладом того, як ми повинні розвиватися у подальшому".

Голова облдержадміністрації подякував за постійну підтримку, що  надається Україні не лише зі сторони польського уряду, а й на рівні простих громадян сусідньої братньої держави. Очільник області висловив сподівання на подальший обмін досвідом та реалізацію планів з розгляду Івано-Франківщини як пілотного регіону при входженні до Євросоюзу.  

На зустрічі сторони окремо обговорили проведення на теренах Івано-Франківської області заходів до Дня незалежності Польщі, які буде організовувати Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові за сприяння облдержадміністрації та обласної ради. У програмі відзначень державного свята дружнього українцям народу заплановано перегляди сучасного польського кіно, концерти польської музики. Заходи відбуватимуться 9-14 листопада. 

Джерело: Бліц-інфо