друкувати


На Новий рік у Києві встановлять 20-метрову ялинку з Івано-Франківської області

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-10-28 12:30:36

У Києві визначилися з місцем розташування різдвяних будиночків, святкової сцени і головної ялинки країни. Їх встановлять на Софійській площі. Заковика в найголовнішому - як зелена красуня буде виглядати. Художникам запропонували придумати кілька дизайнів, щоб кияни згодом могли вибрати найкраще.

Один з останніх варіантів - з величезною гіркою навколо ялинки. Залізати туди запропонували по сходинках, а скочуватися - як серце накаже, пише ”Комсомольська правда в Україні”.

Приємний сюрприз - на свято поставлять живу 20-ти метрову ялинку, трохи нижче, ніж ми подарували Папі Римському. І тоді ялина знайшли в Закарпатській області віком 110 років, а в цьому році — в Івано-Франківській. Останні роки використовували штучну ялинку, а до цього її збирали з декількох живих, вставляючи в металевий каркас. Це красиво, але все одно не те.

Іграшки та гірлянди виберуть на конкурсі. Серед варіантів - красуня, усипана величезними сніжинками і червоними кулями, що світяться, а також — золоте дерево, обвішане жовтими гірляндами.

“Цього року головна ялинка країни буде виконана в народному стилі, - розповіли в прес-службі КМДА. - Зробити іграшки для неї можуть усі охочі. Головне, щоб поробки були виконані з натуральних матеріалів - дерева, соломи, глини або тканини”.

У виготовленні прикрас взяти участь можуть всі бажаючі: хоч родини, хоч організації, хоч дітлахи. Надсилати роботи попросили до 6 грудня. А 19 грудня, в День святого Миколая, організатори оберуть автора найкращої іграшки.

Нагадаємо, що життя попередньої новорічної ялинки закінчилася плачевно. Штучну конструкцію, яку за 3 мільйони гривень зробили пару років тому на заводі під Одесою, на початку грудня розібрали на барикади. Пізніше на каркасі ялинки повісився чоловік. І тільки в серпні залишки дерева остаточно демонтували. Поки що воно зберігається на території Музею ВВВ. Але в майбутньому, швидше за все, переїде в Музей Майдану, який розташується в Українському домі на Європейській площі.

Про те, що різдвяне село цього року перенесуть на Софіївську площу, кияни дізналися кілька тижнів тому. А вже зараз їм показали перші проекти новорічного містечка. Ялинку хочуть поставити поруч з Софіївською дзвіницею, а поруч встановити концертну сцену. Пам’ятник Богдану Хмельницькому планують захистити парканом з гірлянд, а поряд поставити торговий ряд.

“Вперше на Софіївській буде створено цілий комплекс зі сценою для виступів народних колективів та зірок естради, майданчиком для проведення майстер-класів та місцем для дитячих виховних заходів”, - кажуть організатори прийдешнього новорічного свята.

Джерело: Тримай курс