друкувати


Прикарпаття ділиться українською літературою зі східними областями

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-10-27 04:45:33

Сьогодні відбулась благодійно-просвітницька акція "Книжкові мости єднають серця", ініційована департаментом інформативної діяльності та комунікації з громадськістю облдержадміністрації.

Протягом місяця в обласній науковій бібліотеці імені І.Франка відбувався прийом книжкових видань, з метою наповнення книжкових фондів бібліотек на сході України, передає кореспондент "Бліц-Інфо".

З ОДА передали до обласної бібліотеки понад 500 примірників україномовних книжок.

Як зауважив голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук, в цей складний для нашої країни час ми повинні показати свою єдність.

"Сьогодні в рамках акції ми передаємо книжки наших прикарпатських авторів. Я сподіваюсь, що таким чином, читаючи україномовну літературу, люди на сході відчуватимуть патріотизм до своєї держави. Адже у цей нелегкий час одним із ключових завдань кожного з нас є об’єднання наших громадян  на основі націоналізму та патріотичних ідей", - зауважив Олег Гончарук.

В свою чергу директор департаменту інформативної діяльності та комунікації з громадськістю облдержадміністрації Ігор Дебенко зазначив, що на Луганщині є дуже велика потреба в дитячій літературі. Тому на зборі дитячих творів акцентувалась велика увага.

"Подаровані книги будуть передані бібліотечним закладам на сході України, зокрема, бібліотекам Луганської та Донецької областей. Сподіваємось, що таким чином ми долучимось до процесу культурного єднання нашої нації", - підкреслив Ігор Дебенко.

На сьогодні зібрано понад 6,5 тисяч примірників україномовних книжок, серед яких популярні в Західній Україні наукові, історичні, художні, дитячі та сучасні видання.

Найактивнішими учасниками акції були франківчани, які подарували 1172 примірнии літератури, а також Коломийський, Богородчанський та Надвірнянський райони області. Також активну учать у акції взяли й місцеві видавництва, зокрема "Лілея НВ" подарувала 930 примірників, "Дискурсус" - 50 примірників, "Мантикора" - 10. Тож, на Луганщину, в місто Сєверодонецьк буде передано близько 5,5 тисяч книг, а у місто Слов’янськ - 1172 примірники літератури.

Джерело: Бліц-інфо