друкувати


Ярема звільнив 132 прокурорів, зокрема свого заступника

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-10-24 02:00:33

Генеральний прокурор Віталій Ярема на вимогу закону про люстрацію звільнив132 прокурорсько-слідчих працівники, повідомляє прес-служба ГПУ.

За повідомленням, серед звільнених – один заступник генерального прокурора України, сім прокурорів обласного рівня і 30 їхніх заступників, два начальника головних управлінь і дев’ять їхніх заступників.

Також, як повідомили в Генпрокуратурі, надані на виконання закону "Про очищення влади" з органів прокуратури планують звільнити близько 450 працівників.  

22 жовтня президент України Петро Порошенко доручив звільнити заступника генпрокурора і заступника міністра внутрішніх справ, а також здійснити кадрові рішення щодо окремих посадовців Служби безпеки та інших силових відомств.

За словами Порошенка, потрібно дати «додатковий поштовх, щоби продемонструвати, що країна готова жити по-новому».

У вересні генпрокурор Віталій Ярема призначив службове розслідування за фактом погроз журналістам проекту «Наші гроші», які готували матеріал про заступника генпрокурора Анатолія Даниленка. Пізніше Даниленко попросив відсторонити його від виконання обов’язків на час розслідування фактів про погрози журналістам.

Закон про люстрацію, ухвалений минулого місяця парламентом, набув чинності 16 жовтня.

Джерело: Радіо Свобода