друкувати


Наближається улюблена пора грипу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-10-23 11:45:41

У ці дні медики нагадують, що якщо ви вирішили щепитися від грипу, то не треба зволікати, оскільки з наближенням до традиційного періоду підвищення захворюваності на цей вірус може бути пізно.

Варто знати, що вірус грипу постійно мутує, і минулорічну вакцину застосовувати вкрай неефективно, повідомляє ОДТРК "Карпати".

Завідувач Івано-Франківського обласного центру клінічної імунології Ольга Малишок зазначає, що найефективнішим методом, яким можна застерегти себе від грипу, є щеплення.

"Єдиним специфічним методом імунопрофілактики грипу (саме грип, а не безліч інших вірусних респіраторних інфекцій) є вакцинація. Стосовно вакцин проти грипу – Всесвітня організація охорони здоров'я дуже ретельно працює і передбачає на кожен рік, які штами будуть циркулювати. Тому кожного року вакцина від грипу інша, ніж була в минулому році. Наприклад, цього року спрогнозовані типи вірусів, серед яких небезпечний каліфорнійський тип, вірус типу А і типу В, які відрізняються між собою. Тому вакцинуватись потрібно кожного року, адже штами вірусу грипу не збігаються і вакцина, яка захищала минулого року, цього року не охопить вже нові віруси", – застерігає Ольга Малишок.

Джерело: Тримай курс