друкувати


У Коломиї впорядкували могили борців за волю України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-10-22 10:00:43

На цвинтарі біля церкви "Монастирок" у Коломиї студенти, жителі міста разом з добровольцями Нацгвардії впорядкували могили борців за волю України. 

Серед похованих на цьому цвинтарі - січові стрільці та повстанці ОУН-УПА. А також є чимало могил із невпізнаними тілами українських героїв, пише Галичина

Ініціаторами толоки виступили бійці 1-го батальйону оперативного призначення Національної гвардії України. 

"Моїм обов’язком було поїхати в зону АТО, на неофіційну війну, щоб захистити Україну, - коментує ініціативу доброволець НГУ Юрій Симотюк. - Його я виконував би й надалі, якби не поранення ноги, що не дозволяє перебувати на полі бою. Тож маю тепер обов’язок перед нашими предками, які захищали нашу державу від ворогів. Треба постійно доглядати могили героїв, не забувати про них". 

До толоки долучилося чимало коломиян. Зокрема, вільний письменник на ймення Богумил так пояснив своє рішення про це: "Мене болить душа за борців за волю України, котрі тут поховані, бо ж бачив, який безлад панував на кладовищі. Тому зголосився до прибирання могил, аби віддати шану пам’яті воїнам, які поклали життя за наш рідний край". 

Працівники місцевої ритуальної служби теж працювали з усіма. Вони розповіли зокрема про проблеми через те, що тут прижився американський бамбук, який неможливо викоренити жодними засобами. Тому періодично доводиться його викошувати. Але бракує робітників і коштів для такої масштабної роботи. 

До речі, церкву "Монастирок" у Коломиї було збудовано ще 1587 року. Існує легенда, що в ній молився й написав деякі свої універсали гетьман Богдан Хмельницький.

Джерело: Коломийські ВІСТИ