друкувати


Затверджено стратегію розвитку Прикарпаття до 2020 року, розроблену за підтримки Європейського Союзу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-10-17 05:00:35

На сесійному засіданні обласної ради депутати затвердили стратегію розвитку Івано-Франківської області на період до 2020 року.

Про цей плановий документ, що розроблявся в межах пілотного проекту за сприяння Європейського Союзу "Підтримка політики регіонального розвитку в Україні", інформував депутат обласної ради, директор департаменту економіки облдержадміністрації Володимир Попович.

Як зазначалося, над розробкою стратегії працювали керівний комітет та робоча група, до складу якої увійшли представники влади, громадськості, науковці, депутати. Загалом 149 осіб. Стратегію розглянули на депутатських комісіях, врахували висловлені зауваження та пропозиції.

"У стратегії, яка розроблялася з урахуванням переваг і ризиків області, йдеться про важливість стійкого розвитку економіки, туристично-рекреаційної сфери, сільських територій та людського капіталу, - підкреслив Володимир Попович. - Стратегія стає важливим інструментом налагодження партнерства між виконавчою гілкою влади, органами місцевого самоврядування і громадами".

Наразі в області розпочинатиметься робота з формування плану реалізації стратегії, який буде розрахований на три роки. Саме так, за словами експерта Європейського Союзу "Підтримка політики регіонального розвитку в Україні" Петра Малка, планують у Європі.

"Ми переймаємо європейський досвід та принципи розробки стратегії, а також європейські цикли планування, - зазначив на сесії експерт. - Стратегічний цикл складає сім років, тактичні - три і чотири роки. Доведено, що поділ на такі цикли є доцільним".

Петро Малко привітав громаду Івано-Франківщини із затвердженням стратегії. Наша область зробила це першою з-поміж інших пілотних регіонів, зауважив експерт.

Джерело: Бліц-інфо