друкувати


Klatz - розумний годинник від українських розробників

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-10-15 05:30:50

На краудфандинговій платформі Indiegogo українською командою була запущена кампанія по збору коштів, необхідних для випуску розумного годинника під назвою Klatz.

Пристрій виконаний у формі браслета і оснащене LED-дисплеєм, який містить 384 точки.  Роздільна здатність становить 12×32 пікселів. Корпус новинки виготовляється з алюмінію, а внутрішнья сторона - з гіпоалергенного матеріалу.

Крім традиційних для розумного годинника функцій (відображення часу, повідомлень, відстеження активності користувача, управління музикою і т.д.) .klatz також може використовуватися і для здійснення голосових дзвінків. Наприклад, при надходженні вхідного виклику користувачеві немає необхідності діставати смартфон з сумки або кишені. Досить зняти пристрій з зап'ястя і розкрити його. Додатки для платформ Android і iOS дозволять розширити функціональні можливості новинки.

Апарат не передбачає використання регульованого ремінця, бо буде пропонуватися в кількох модифікаціях з різними розмірами. Крім розмірів моделі будуть відрізнятися і ємністю вбудованого акумулятора - від 600 маг до 1200 маг. Ємність акумулятора дозволить новинці працювати в автономному режимі від 7 до 10 днів.

Для початку масового виробництва розумного годинника klatz розробники сподіваються зібрати $140 тис. В разі успіху, початок поставок заплановано на березень-квітень 2015 року. Роздрібна ціна гаджета складе $149, але за підтримки проекту на Indiegogo можна отримати знижку.

 

Джерело: Gazeta.ua