друкувати


Операція "Урожай-2014" на Коломийщині - понад 900 тис грн додаткових надходжень

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-10-08 02:15:33

Такі дані повідомила в.о.начальника Коломийської ОДПІ Наталія Котурлаш.

Посадовиця зазначила, що фахівцями інспекції здійснено комплекс заходів з метою попередження, руйнування і недопущення використання схем ухилення від оподаткування суб'єктами господарювання, які здійснюють операції з сільськогосподарською продукцією. Крім того, податківці здійснюють контроль за повнотою виплати орендної плати орендодавцями земельних ділянок (паїв) та виявленням осіб, які працюють без відповідного оформлення трудових відносин, особливо в сезонний період.

"З початку проведення операції "Урожай-2014" проведено зустрічі з керівниками сільськогосподарських підприємств, за результатами яких посадові особи  підприємств додатково уклали 181 трудовий договір та підвищили розмір заробітної плати 128 найманим працівникам.  За рахунок цього до кінця поточного року до бюджету додатково надійде 218,9 тис грн податку на доходи фізичних осіб та 523 тис грн єдиного соціального внеску", - зазначила Наталія Котурлаш.

Завдяки профілактичній роботі в ході операції "Урожай" укладено з громадянами 1636 договорів оренди земельних паїв. Додаткові надходження складуть 114,1 тис грн, з яких близько 95 тис грн орендної плати за землю, 3,1 тис грн фіксованого сільськогосподарського податку, 14,3 тис грн податку на доходи фізичних осіб та 1,7 тис грн податку на додану вартість.

Крім того, за результатами контрольно-перевірочної роботи під час операції "Урожай" донараховано 55,6 тис грн податків та зборів до бюджету.

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ