друкувати


Виборчий штаб Юрія Тимошенка у Коломиї очолив письменник Роман Коваль

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-10-08 06:20:25

У середу, 1 жовтня, у Коломиї відбулося офіційне представлення кандидата у народні депутати по мажоритарному округу №88 від «Народного фронту» – бійця першого батальйону Національної гвардії ім. Кульчицького, коломиянина Юрія Тимошенка. Його виборчий штаб очолив письменник та президент історичного клубу «Холодний Яр» Роман Коваль.

Юрій Тимошенко воював у найгарячіших точках на сході – під Слов’янськом та Дебальцевим. На з’їзд «Народного фронту» у столицю йому довелося їхати прямо із зони АТО у понищеній військовій формі. Кандидат зізнається: запрошення балотуватися від політсили Арсенія Яценюка стало цілковитою несподіванкою.
«Попри увесь 25-річний шлях боротьби за Україну, я ніколи не був на жодних депутатських посадах. Я – людина, яка заробляє на хліб своїми руками, – розповів про себе Юрій Тимошенко. – Запрошення балотуватися від «Народного фронту» стало для мене цілковитою несподіванкою. Коли мене запросили зі столиці, я стояв зі своїми побратимами під Дебальцевим. Вони сказали, що делегують мене, бо хто ж як не фронтовики знають, як скоріше закінчити цю війну».

На початку 1989–90-их років Юрій Тимошенко спільно з іншими активістами встановлював прапор України на ратуші і тюрмі на бульварі Лесі Українки в Коломиї. Тимошенко пройшов два майдани, голодував під Українським домом після прийняття закону «Колісніченка-Ківалова», а з перших днів АТО вирушив солдатом у батальйон Національної гвардії.

«У біографії Тимошенка пише, що у 88-ому році він почав працювати малярем-висотником. Мене ось цей штрих його біографії вразив. Якщо тоді він знайшов у собі сили працювати так високо над землею, то, звичайно, знайде і тепер», – переконаний Роман Коваль.

Юрій Тимошенко наголошує, що йде на вибори разом з командою «Народного фронту», аби завершити війну на сході.
«На з’їзді Арсеній Яценюк чітко заявив, що найголовніше зараз – перемогти у війні, а все решта – другорядне. Він оголосив програму економічних реформ, показав, скільки за сім років написано законів за найкращими європейськими стандартами. За них варто просто проголосувати, і вони запрацюють, – переконаний Тимошенко. – Я йду у Верховну Раду не на сольний спів, як деякі самовисуванці, – наголосив кандидат. – Моє завдання – підтримати команду, набратися досвіду від побратимів та завершити війну на сході».
Отець Михайло Арсенич, який 22 дні провів у полоні терористів, підтримав рішення Тимошенка йти до Верховної Ради: «Досить було приємно, коли він наважився в такий час йти в депутати. Набагато легше воювати з кулеметом, ніж у теперішній час йти в депутатський склад».

Кандидатуру Юрія Тимошенка на крісло нардепа також підтримали ВО «Самооборона Майдану» та обласна організація «Національний вибір». Про це на прес-конференції повідомив керівник Коломийського міського штабу «Народного фронту» Любомир Глушков.

«Ми закликаємо вас підтримати свого краянина. Впевнені, що він завжди відстоюватиме інтереси виборчого округу, а також українського народу та держави України», – йдеться у зверненні організацій до виборців округу.

На правах політичної реклами