друкувати


На Прикарпатті можуть створити реабілітаційний центр для бійців АТО із різних областей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-10-03 03:00:06

Міністерство оборони та Міністерство охорони здоров'я України отримали доручення проаналізувати можливість створення реабілітаційних центрів для бійців АТО. В тому числі і на базі прикарпатського санаторію "Черче".

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив Віце-прем'єр міністр України Олександр Сич.

"Буде розглядатися можливість "кущового" методу створення реабілітаціних центрів. Якщо якась область може запропонувати кращий варіант існуючого приміщення, обладнання та спеціалістів, то на базі цієї області створюватимуть реабілітаційні центри для двох-трьох областей", - зазначив Олександ Сич.

Нагадаємо, санаторій "Черче" в селі Черче Рогатинського району – це бальнеогрязевий курорт. Основними місцевими природними лікувальними факторами є сірководнева вода (сульфітно-сульфатно-гідрокарбонатно-кальцієва вода із вмістом сірководню 30-60 мг/л), яка використовується для купелів, та торф’яні грязі, які містять біля 80 лікувальних компонентів (включаючи біологічно активні речовини, мікроелементи, домішки сірководню, що надають їм специфічний лікувальний ефект), використовуються для аплікацій.

Джерело: Стик