друкувати


Спеціальну роту охорони району планують створити на Косівщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-09-25 01:30:55

У Косівському районі на випадок агресії проти України ініціюють створення спеціальної роти охорони району.

Голова РДА Роман Матейчук провів нараду із відповідними структурними підрозділами райдержадміністрації та представниками Косівсько-Верховинського об’єднаного районного військового комісаріату, на якій обговорено питання виділення та облаштування відповідного приміщення, де б могли розміститися військовослужбовці.

"Воєнних дій на західноукраїнських землях наразі немає, але на південно-східних теренах України триває справжня війна. Терористи при підтримці російських військових заглиблюються на нашу територію. Не приведи Господи, але сьогодні і владі, і місцевим мешканцям необхідно завчасно здійснити всі необхідні підготовчі заходи до можливої оборони", - відзначив Роман Матейчук.

Як зауважив голова райдержадміністрації, оскільки в цей кризовий період додаткові кошти із держбюджету на забезпечення функціонування роти охорони і загонів самооборони у район швидше за все не надійдуть, найбільша надія покладається на підприємців, меценатів і небайдужих жителів району. Потребує капітального ремонту приміщення, у якому можна розмістити військових.

Пропозицію очільника району підтримали підприємці, які були присутні на засіданні ради з питань книговидання підприємці району.

Підприємці зібрали 25 500 гривень. Найбільше, 10 тисяч гривень, виділив підприємець Петро Третяк із села Пістинь, який не так давно віддав у зону АТО власний БТР.