друкувати


У Коломиї водій відмовив у пільговому проїзді матері загиблого героя АТО: Будете їхати так, як усі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-09-24 06:15:11

У редакцію "Коломийських ВІСТЕЙ" звернулася мати загиблого військовослужбовця, героя АТО Сергія Лисенка - пані Теодора.

Після трагічної загибелі сина жінці видали посвідчення «Члена сім’ї загиблого», за яким вона має законне право на безоплатне користування громадським транспортом. Правда, у Коломиї Теодора Лисенко так і не змогла скористатися цими пільгами.

"Я часто їжджу на цвинтар на Довбуша маршрутками 6А та 6Б, і вже кілька разів їхні водії відмовляли мені у безоплатному проїзді. Кажуть, щоб платила так, як усі, а на посвідчення – не зважають, – скаржиться Теодора Лисенко. – І річ тут не в оплаті квитка, а в тому, що у водіїв нема поваги до пам’яті загиблих на війні, тих, хто поклав своє життя за Батьківщину".

 36-річний підполковник Сергій Лисенко загинув 29 липня від кулі терористів під Сніжним Донецької області

Жінка розповідає, що скористатися безкоштовним проїздом змогла в інших містах: "Днями поверталася автобусом з Івано-Франківська, то водій не взяв й десяти копійок за проїзд. А в Коломиї мені за таке б нагрубили".

У відділі економіки Коломийської міськради переконують, що про інцидент їм відомо та вже нібито вжили заходів.

"Власник маршруту 6Б Василь Ковальський телефонував до Теодори Лисенко та просив вибачення. Ми вже провели бесіду з водіями, такого більше не повториться, – переконує головний спеціаліст відділу економіки міськради Іван Юркевич. – Це ганебний випадок. Немає значення, чи це мати загиблого, чи чорнобилець – за законом при пред’явленні посвідчення пасажир має право на безоплатний проїзд".

У ратуші у всьому звинувачують недосконале законодавство. «Держава мала б відшкодовувати перевізникам кошти за перевезення пільгових категорій. Ці кошти компенсують не всім: держава частково відшкодовує автопідприємствам, а приватні підприємці не отримують жодної копійки. Є такі пільговики, що лише за день можуть скористатися безкоштовним проїздом до 12 разів, а водіїв, звісно, це дратує... От і буває, що зірвуться на невинному пасажирові», – каже Іван Юркевич.

Як повідомили у міськраді, загалом у Коломиї право на безоплатний проїзд транспортним засобом має 11 800 пільговиків.

Джерело: Коломийські ВІСТИ