друкувати


У Коломиї замість гідів будуть аудіотури

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-09-24 02:30:16

Коломия увійшла до шести міст Західної України та Східної Польщі, де реалізовують новий туристичний проект "Східноєвропейські перлини".

Він має на меті збільшити кількість туристів та мотивувати їх хоча б на день довше залишитися у таких обраних містах як Коломия, Івано-Франківськ, Львів, Люблін, Замосць та Пшеворськ.

У рамках цього туристичного проекту для Коломиї створять аудіотури, які дозволять туристам здійснювати самостійні пішохідні мандрівки без екскурсовода. Їх створять за кошти ЄС в рамках Програми транскордонного співробітництва. Аудіотури працюватимуть через портативні медіа-пристрої у супроводі детальних карт історичних частин міста, інформує кореспондент "Коломийських ВІСТЕЙ".

Також у рамках проекту буде виготовлено 19 двосторонніх інформаційних вказівників на двох мовах – українській та англійській. На вказівники витратять кошти з місцевого бюджету у розмірі 50 тисяч гривень. Проект, за словами начальниці відділу економіки міськради Ольга Гранди, планують реалізувати до кінця цього року.

"Для Коломиї це один з перших масштабних туристичних проектів, тому надіємося залучити у місто більше туристів, – розповідає Ольга Гранда. – Цього разу познайомитися з Коломиєю приїхали майже десяток журналістів з Польщі, які підготують про місто ряд публікацій у пресі. А на початку жовтня до Коломиї приїдуть й польські оператори".

У Коломиї для журналістів відкрили двері місцеві музеї та собор Преображення Господнього й провели екскурсію середмістям. Найбільше, за словами краєзнавця Василя Нагірного, поляків зацікавив зв'язок Коломиї з родиною Габсбургів.

"Приїхавши до Коломиї, отримав приємні враження. Це гарне місто. Але його треба розвивати, особливо зараз, коли йде війна і сюди приїжджають багато людей зі Сходу. Обов’язково потрібно зробити дороги. Це велика проблема для вашого міста. А потім можна сміливо запрошувати туристів та показувати унікальні історичні місця", – поділився враженнями з «Коломийськими ВІСТЯМИ» польський журналіст Яцик Белз.

Джерело: Коломийські ВІСТИ