друкувати


500 млн грн на альтернативну енергетику виділив Кабмін

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-09-24 09:00:13

Уряд виділив 500 млн грн на реалізацію муніципальних програм переходу на альтернативні джерела енергії. Про це заявив міністр кабінету міністрів Остап Семерак в ефірі Шустер Live, повідомляє прес-служба КМУ.

"Уряд виділив на це 500 млн грн з бюджету, передбачивши серед них 50 млн коштів на компенсацію кредитних коштів, і тим самим мультиплицировав приблизно 200 млн додаткових коштів для заміни газових котлів", - зазначив Остап Семерак.

За його словами, Кабмін також запропонував гнучку тарифну політику для тих споживачів, які з газу готові перейти на електрику або альтернативні джерела енергії.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна зможе пережити зиму без російського газу. За словами Яценюка, з 25 млрд кубометрів газу, які Україна закуповувала в РФ, 15 млрд вона отримує від Європейського Союзу. "Нам необхідно ще 5 млрд, щоб "пройти" зиму. Зараз у мене немає 100%-ного відповіді на питання, чи ми готові купити їх. Але якщо ми будемо використовувати всі потужності ЄС, хоч і в складних умовах, але зможемо пережити зиму", - додав прем'єр.

Джерело: Дзеркало Тижня