друкувати


Не рубайте лісу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-09-23 10:00:47

Прокуратурою Верховинського району скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо місцевого мешканця, котрий самовільно рубав ліс на території Красницького лісництва.

Вказаний факт незаконної вирубки смерек у Верховинському лісгоспі встановлено в ході прокурорської перевірки. Зловмисником виявився 55-річний житель села Красник, його було спіймано безпосередньо після нищення дерев.

На даний час досудове розслідування у кримінальному провадженні розпочатому щодо нього за ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу) завершено. Водночас для відшкодування завданих збитків спричинених навколишньому середовищу прокуратурою району заявлено позов.

Окрім того, при обстеженні угідь лісгоспу прокуратурою виявлено самовільне нищення ще 23-ох дерев, а також несвоєчасну очистку території від порубочних рештків та засмічення побутовими відходами.

Відтак, директору Верховинського лісгоспу внесено подання з вимогою усунути вказані порушення лісового законодавства та притягнути до відповідальності майстрів лісу Верховинського, Красноїлівського, Ясенівського, Яблунецького та Довгопільського лісництв.

Джерело: Прокуратура Івано-Франківської області