друкувати


Анжеліка Рудницька зустрілася з коломиянами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-09-21 03:00:02

У Національному музеї відбулася зустріч із заслуженою артисткою України, журналісткою, телеведучою, художницею та громадською діячкою Анжелікою Рудницькою.

Це вже не перший візит відомої мисткині до нашого міста й Національного музею та його відділу – Музею писанкового розпису, в якому з великим успіхом відбулося вже дві виставки її творчих робіт. Метою теперішнього приїзду в цей непростий для всіх українців час стало бажання щирого спілкування з коломиянами насамперед на ті теми, які хвилюють зараз кожного.

Образи бійців української армії, історії героїчних подвигів простих українських хлопців яскраво оживали в розповідях Анжеліки Рудницької, яка неодноразово бувала в зоні АТО і як волонтер, і як співачка. Особливо теплі стосунки зав’язалися з бійцями батальйону «Айдар», в якому служив і героїчно загинув, рятуючи бойових побратимів, рідний дядько Анжеліки.

Військові, тендітні дівчата, які опікуються пораненими в госпіталях, невтомні волонтери, переселенці – для кожного знайшлося місце у великому, сповненому любові серці Анжеліки Рудницької. Всі ці люди, як наголошувала мисткиня, не дають стати байдужими, всі вони творять незалежну державу. Тож жоден виступ Анжеліки Рудницької не минає без пісні «Країно моя».

Трагічні події позначились і на творчості художниці. Барвиста гама кольорів звузилася до символічної двоколірної біло-червоної гами – кольорів чистоти та крові й любові. Життя продовжується, а любов і життя, як відомо, перемагають.

Джерело: Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й.Кобринського