друкувати


Коли ревуть гармати - музи не повинні мовчати. Такий головний лейтмотив Всеукраїнського театрального фестивалю "Коломийські представлення"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-09-20 02:45:31

Коли ревуть гармати - музи не повинні мовчати. Такий головний лейтмотив Всеукраїнського театрального фестивалю “Коломийські представлення”. У прикарпатському місті над Прутом вшосте збиралися провідні театри країни, щоб не лише продемонструвати свій творчий доробок, але й зібрати кошти для військових.

Всеукраїнський театральний фестиваль започаткував Коломийський академічний обласний український драматичний театр імені Івана Озаркевича. Спершу “Коломийські представлення” мали регіональний формат, а тепер у ньому брали участь театральні колективи з усієї України і навіть з-за кордону. Зокрема, ті, які якісно вирізняються у театральному річищі – чи ракурсом репертуарної політики, чи схильністю до сценічного експериментаторства і мають у доробку ексклюзивні роботи. На цей раз 10 театральних колективів, з яких два національні - з Києва і Львова, а також Полтави, Рівного, Чернівців, Вінниці, Ужгорода, Івано-Франківська, Коломиї познайомили глядачів з 11 своїми роботами. Дійство відбувалося в непростий і трагічний для нашої Батьківщини час, тому ми не могли залишатися осторонь цих подій, - переконаний директор Коломийського драмтеатру Дмитро Чиборак:

Фестиваль тривав тиждень і завершився вчора. Що ж до сюрпризів, то вистава Львівського Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької “Пропала грамота” була благодійною. Всі зібрані кошти перерахували для потреб української армії, яка зараз зі зброєю в руках захищає нашу Вітчизну від російських окупантів.

Джерело: ОДТРК Карпати