друкувати


В Івано-Франківську відбувається культурно-мистецька акція «Україна – разом!»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-09-18 03:09:41

18-19 вересня з 12 до 18 години у місті Івано-Франківську на Площі ринок відбувається народне вишивання карти України.

Кожен зможе вишити свій хрестик за Україну та стати учасником національного рекорду.

 "Україна – разом" - це культурно-мистецька акція, спрямована на об’єднання спільною справою - вишиванням мапи України. Ескіз вишивки створено з використанням прапорів усіх областей України та Меджлісу кримсько-татарського народу.

 Вишивання буде проходити упродовж тривалого часу, а полотно проїде всіма обласними центрами України. Стартувала акція у Вінниці, завершиться у Києві на Майдані Незалежності, у річницю початку Революції гідності. Раніше такі акції відбулися у Вінниці, Житомирі, Рівному, Луцьку та Маріуполі (Донецька область).

 Під час урочистого відкриття акції в Івано-Франківську до учасників дійства з вітальним словом звернувся заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Адамович, який наголосив на важливості подібних заходів, адже вони сприяють утвердженню єдиної національної держави.

 - Наш північний сусід ще з кінця вісімдесятих років думав про те, як розділити Україну. Фінансував створення русинського руху, оплачував угорський сепаратизм, штучно ініціював статус автономії для Криму, хоча підстав для того не було. Це все відбувалося на кошти і за підтримки Росії. – зазначив Сергій Адамович. – Але ніхто і ні за які гроші не розколе Україну. Вона була, є і буде єдиною країною. Кожен з нас повинен зробити все, щоб зберегти нашу Батьківщину – і ми її збережемо.

Джерело: Відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації