друкувати


Коломия прощалася із загиблим під Іловайськом капітан-лейтенантом Володимиром Костюком

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-09-10 05:30:01

Сьогодні Коломия прощалася з 33-річним капітан-лейтенантом Володимиром Костюком, який загинув 31 серпня під Іловайськом. Він був начальником групи десантного забезпечення 73-го центру спецоперацій, що в Очакові.

Володимира Костюка поховали на Алеї Слави поруч із раніше загиблими у зоні АТО коломиянинами - Тарасом Сенюком, Степаном Воробцем та Сергієм Лисенком.

Володимир Костюк навчався в ЗОШ №4, потім в ЗОШ №8. Але вже з дитячих років мріяв стати, як і його батько, військовим. Після закінчення школи Володя вступив до Інституту сухопутних військ. Направлення отримав у Десну Чернігівської області. Згодом служив в Очакові. Володимир Костюк проходив навчання в Канаді, Хорватії та в Україні спільно з військами НАТО. Вільно розмовляв французькою.

У зону АТО вище командування відправило Володимира 9 серпня. Батьки спорядили сина на війну, придбавши йому необхідну військову амуніцію та взуття.

Володя не зізнався рідним, що перебуває у самому пеклі під Іловайськом… Без шматка хліба, без краплі води хлопці сиділи в тому котлі, трималися до останнього, оскільки прорватися з нього не мали жодної можливості. Ще встиг Володя зателефонувати дружині 31 серпня та сказати, в яких умовах його бійці та він сам перебувають, а вже наступного дня дружина отримала похоронку. 

У ній чітко написано: начальник групи десантного забезпечення, капітан-лейтенант Володимир Костюк, призваний на військову службу в 1999 році, загинув 31 серпня 2014 року у бою за Україну.

У Коломиї 10 вересня оголошено Днем жалоби за загиблим героєм. На знак скорботи на території міста на будівлях приспустили державні прапори із траурною стрічкою.

Джерело: Коломийські ВІСТИ