друкувати


Планується збільшення використання енергогенеруючого потенціалу Бурштинської ТЕС

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-08-27 04:45:36

У департаменті промисловості та інфраструктури облдержадміністрації відбулася нарада з питань застосування графіків обмеження споживання електричної енергії та електричної потужності за участю керівників провідних промислових підприємств області: ПАТ "Івано-Франківськцемент", НГВУ "Надвірнанафтогаз" та "Долинанафтогаз", ТОВ "Кроно-Україна", ТОВ "Електролюкс-Україна", ТОВ "Синтра" та інших.

Директор з енергозбуту ПАТ "Прикарпаттяобленерго" В.Боднарук повідомив, що застосування графіків обмеження для промислових підприємств відповідає вимогам Закону України "Про електроенергетику» та пов’язане з виникненням дефіциту палива та гідроресурсів, що загрожує порушенню балансу між виробництвом і споживанням електроенергії.

З метою недопущення, через зазначені обмеження, зупинки технологічних процесів виробництва, скорочення обсягів видобутку вуглеводнів, зупинки хлібопекарських та зернопереробних підприємств облдержадміністрація звернулася до Міненерговугілля щодо сприяння у зменшенні доведених величин обмеження споживання електроенергії.

Разом з тим, враховуючи зауваження присутніх на нараді керівників, ПАТ "Прикарпаттяобленерго" рекомендовано розширити коло підприємств, до яких застосовуються обмеження, з метою зменшення навантаження від зазначеної санкції на провідні підприємства області.

Прийнято рішення звернутися до Кабінету Міністрів України з метою зменшення обсягів обмеження електроенергії промисловим споживачам області, в тому числі за рахунок збільшення використання енергогенеруючого потенціалу Бурштинської ТЕС".

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації