друкувати


60 бронежилетів передали військовослужбовцям з Прикарпаття, що перебувають в зоні АТО

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-08-22 02:30:08

Сьогодні, 22 серпня на площі біля адмінбудівлі ОДА Координаційний центр швидкого реагування передав 60 бронежилетів для військовослужбовців, що беруть участь в АТО на Сході України.

За словами депутата облради Юрія Романюка, їх вартість 217 000 грн.

"Завдяки цим коштам нам вдалося купити бронежилети, які будуть передані родичам військовим з Прикарпаття, які зараз навчаються на Закарпатті та Львівщині й батальйону "Шахтарськ", де воює близько сорока наших хлопців, - каже Юрій Романюк.

Бронежилети закуплені в Києві у фірми "Січ". Вони четвертої категорії, тобто належної якості.

Станіслав Тарас із "Шахтарська" каже, що потрапив на Схід півтора місяця тому. Його батальйон складається переважно з хлопців із Донбасу. Вони воювали в шортах. Оскільки прикарпатці приїхали з амінуцією, то передавали її місцевим воякам. Зарараз же в них виникла з цим проблема, тому звернулися до Прикарпатських підприємців.

Оскільки третя хвиля мобілізації розпочалася, дуже багато наших прикарпатців відправляються в зону АТО. На сьогодні мобілізовано близько двох тисяч людей і лише 500-600 з них мають бронежилети. Тобто, близько півтора тисячі бронежилетів перебувають в мінусі. Стільки ж не вистачає й касок. Щоб купити 2000 бронежилетів потрібно мінімум 6,6 млн грн. На 2000 касок потрібно мінімум 4,4 млн грн.

Пані Ірина з Братківців прийшла по бронежилет для 28-річного сина. Він вже два місяці перебуває на полігоні в Яворові Львівської області. На умови не скаржиться, харчують так, що не може все з'їсти. Принаймні таку інформацію передає матері телефоном. Вже в понеділок його, разом з іншими хлопцями відправлять на Схід.

Джерело: Галицький Кореспондент