друкувати


На Прикарпатті перебувають представники молодіжних організацій з понад двадцяти країн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-08-22 12:15:39

На Прикарпатті проходить Форум української молоді діаспори «Франківськ-2014», організатором якого виступає Світовий Конгрес Українських Молодіжних Організацій (СКУМО).

На даний час в селищі міського типу Ворохта в рамках форуму проходить таборування, у програмі якого заплановані різноманітні тренінги і заняття. Їх учасники мають змогу поділитись досвідом керування молодіжними організаціями та презентувати країни, у яких наразі проживають.

За словами організаторів, на таборування приїхали представники багатьох країн. «Прибули 75 учасників з понад 20 країн світу: Японії, Естонії, Британії, Росії та інших. Тут представлені близько 15 молодіжних організацій», - повідомив член оргкомітету форуму української молодої діаспори Олексій Захарченко.

- Кількість країн, учасники яких беруть участь в заходах Форуму української молодої діаспори, є дуже показовою. Сьогодні кожен, хто прибув до нас, демонструє своє ставлення до України, - переконаний начальник управління молоді і спорту обласної державної адміністрації Ростислав Микитюк.

Проведення Форуму є дуже важливим з точки зору інформаційної війни, яку проти України проводить Російська Федерація, вважають організатори та представники обласної влади. Кожен, хто сьогодні перебуває на Івано-Франківщині, після повернення матиме можливість розповісти своїм співгромадянам про реальний стан справ в українській державі.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації