друкувати


Понад 148 мільйонів гривень ЄСВ надійшло від платників Коломийщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-08-21 04:00:31

За словами першого заступника Коломийської ОДПІ Мирослави Бундзяк на Коломийщині щомісячно подають звіти та сплачують єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування понад 1,7 тисяч платників.

З початку року від них надійшло 148,3 млн. гривень єдиного внесу на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Зокрема з початку серпня платниками ЄСВ спрямовано до бюджету близько 10 млн. грн. Переважна частина цих коштів надійшла від роботодавців Коломийщини, які нарахували та сплатили єдиний внесок на суми заробітної плати, винагороди за договорами цивільно – правового характеру, допомоги по тимчасовій непрацездатності.

Завдяки впровадженню електронних сервісів, зростає кількість платників, які користуються відповідним електронним сервісом для подачі звітності. Зокрема, в липні цього року з 1707 платників, які подали звітність з єдиного соціального внеску 98 відсотків прозвітували в електронному вигляді.

Нагадуємо, що звітність з єдиного соціального внеску можна також подати наступними способами: електронною поштою з використанням ключів електронного цифрового підпису або на паперових носіях, завірених підписом керівника. На паперових носіях, можливо надавати звітність у разі, якщо кількість застрахованих осіб менше 5 осіб.

З липня цього року платники єдиного внеску мають право надсилати звітність поштою. При цьому Звіт надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, при умові, що кількість застрахованих осіб не перевищує п'яти.

У разі надсилання Звіту поштою, страхувальник зобов'язаний здійснити таке відправлення на адресу відповідного органу доходів і зборів не пізніше ніж за десять днів до закінчення граничного строку подання звіту, передбаченого Законом, така звітність вважається поданою в день отримання відділенням поштового зв'язку від платника єдиного внеску поштового відправлення із звітністю.

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ