друкувати


Коломийські платники освоюють подання звітності через мережу Інтернет

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-08-21 08:30:30

Нещодавно в Коломийській ОДПІ відбувся черговий практикум - тренінг для суб’єктів господарювання щодо правил звітування через Інтернет. Фахівець відділу ІТ та обліку платників інспекції Валерій Коваленко на практиці продемонстрував як проходить процедура формування та подання звітності в електронному вигляді, яке програмне забезпечення при цьому використовується тощо.

Крім того, розповів про переваги електронного звітування, а також зазначив, що відкриті сертифікати електронного ключа центрами сертифікації ключів видаються терміном на два роки.

Запровадження електронної звітності є важливим кроком до співпраці між податковою службою та платниками податків. В основі якої - спрощення процедури подання звітності до органів Міндоходів, зменшення паперового документообігу, підвищення рівня обслуговування платників податків.

Нагадаємо, що звітність яка надіслана до податкового органу електронною поштою через мережу Інтернет із застосуванням посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису не потребує дублювання на паперових носіях, а також їх зберігання.

Кількість бажаючих звітувати через мережу Інтернет зростає, на даний час близько 97 відсотків платників звітують електронною поштою.

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ