друкувати


Цього року призупинено фінансування житлових програм за рахунок коштів державного бюджету

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-08-19 02:30:16

У зв’язку з економічною та суспільно-політичною ситуацією, яка склалася в державі, фінансування житлових програм за рахунок коштів державного бюджету у поточному році призупинено.

Однак в області вирішення житлових питань незахищених верств населення можливе шляхом співфінансування відповідно до Порядку використання коштів обласного бюджету для поліпшення житлових умов окремих категорій громадян області, затвердженого розпорядженням облдержадміністрації від 11.03.2014 № 115, зареєстрованого в Головному управлінні юстиції в області 26.03.2014 за № 16/4.

Порядком визначено механізм використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для поліпшення житлових умов сімей інвалідів першої та другої груп, в яких проживають два і більше інвалідів, багатодітних, малозабезпечених сімей, сімей, чиє житло пошкоджене внаслідок надзвичайної ситуації та інших категорій громадян, які відповідно до законодавства мають право на забезпечення житлом. Звернення про виділення коштів обласного бюджету подають до обласної державної адміністрації районні державні адміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, установи і організації.

До звернення в залежності від напрямку використання бюджетних коштів обов’язково додаються документи, визначені п.3.3 Порядку. Звернення з відповідними документами у місячний термін з дня їх надходження розглядає комісія з питань визначення осіб з числа окремих категорій громадян, яка готує висновки і пропозиції про виділення коштів обласного бюджету для поліпшення житлових умов окремих категорій громадян.

Кошти виділяються з обласного бюджету як матеріальна допомога особам на їх розрахункові рахунки в установі банку, або субвенція з обласного бюджету місцевим бюджетам.

15 серпня 2014 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації С. Адамовича відбулося засідання комісії з питань визначення осіб з числа окремих категорій громадян, яким надаватиметься житло.

На засіданні розглянуто чергове звернення Богородчанської райдержадміністрації щодо виділення коштів з обласного бюджету на придбання житла для мешканки району, інваліда першої групи, на утриманні якої перебуває двоє малолітніх дітей. Прийнято рішення виділити частину коштів з обласного бюджету на умовах співфінансування, з Богородчанського районного бюджету і бюджету Богородчанської селищної ради. З урахуванням пропозицій комісії буде підготовлено проект розпорядження облдержадміністрації про виділення коштів обласного бюджету для придбання житла.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації