друкувати


На Донеччині люди шукають прихистку у храмі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-08-15 09:00:42

На представників сил АТО по відкритих каналах вийшов настоятель храму Святого Великомученика Пантелеймона отець Роман.

Цей храм розташований у Гладківці Києвського району міста Донецька. Отець Роман, телефоном повідомив, що сьогодні тривалий час цей густонаселений район щільно обстрілювався артилерією та установками БМ 21 "Град". Налякані люди полишили свої домівки та почали шукати прихистку за стінами святині. На даний момент там знаходиться велика кількість літніх людей, жінок та дітей.

- Ми в молитві просимо Божого захисту та припинення обстрілу, - зазначив отець Роман.

Керівництво Збройних Сил України, а також  Управління військ АТО, офіційно заявляють та наголошують - артилерією Збройних Сил України ніколи не велось і не ведеться обстріл житлових кварталів населених пунктів, а тим більше, храмових споруд!

Ми закликаємо маргиналів знайти в себе рештки совісті! Пригадати, що більшість з них християни! І припинити обстріли жилих кварталів а тим більше святинь. Адже при цьому страждають безневинні люди.

Найбільш цинічним є те, що обстріл було здійснено в день коли всі християни світу відзначали свято Медового Спасу, або як його ще називають Маковея.

За словами отця Романа, люди, які знайшли прихисток за стінами храму Святого Великомученика Пантелеймона, мають невеликий запас їжі та води. Але всі вони розмістилися дуже щільно на порівняно невеликій території. Отже будь-яке потрапляння туди снаряду випущеного терористами неминуче призведе до численних жертв та каліцтв. Тим більше, що неподалік храму вибухами вже знищено кілька жилих будинків.

Ще раз закликаємо терористів - ПРИПИНИТИ ВІЙНУ ПРОТИ МИРНОГО НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ! СКЛАСТИ ЗБРОЮ І ЗДАТИСЬ У ПОЛОН ВОЇНАМ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ!

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України