друкувати


МВС займеться закупівлею "хюндаїв"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-08-13 12:35:16

Управління контролю та внутрішнього аудиту "Укрзалізниці" передало матеріали службового розслідування про закупівлі та експлуатацію Південною залізницею та ДП "Українська залізнична швидкісна компанія" міжрегіональних швидкісних електропотягів Hyundai.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови "Укрзалізниці" Максим Бланк, також проведено службове розслідування укладення Південно-Західною залізницею договорів на обладнання та миття вагонів з ТОВ "Залізний кулак", "Мастер Клін" і "Розвиток ХХІ століття". Матеріали передано в прокуратуру.

За інформацією Бланка, проведено розслідування за фактами зловживань начальником вокзалу "Київ-Пасажирський" при виплаті матеріальних заохочень працівникам, а також розрахунків касирами пасажирів при продажу проїзних документів.

Нагадаємо, що потяги Hyundai були закуплені і почали експлуатуватися перед Чемпіонатом Європи з футболу 2012 року. В лютому 2014 року компанія Hyundai Rotem спільно з Українською залізничною швидкісною компанією вирішили заради безпеки пасажирів тимчасово припинити експлуатацію всіх десяти потягів. Як причина для такого кроку була названа технічна несправність одного з потягів Hyundai.

Джерело: Дзеркало Тижня