друкувати


Розпочинається "третя хвиля" зарахування абітурієнтів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-08-08 09:30:53

8 серпня, вищі навчальні заклади мають оприлюднити останні – треті списки рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення.

Під час "третьої хвилі" із рейтингових списків виключаються вступники, які були рекомендовані до зарахування, але не подали в період з 5 до 7 серпня оригінали документів до вищого навчального закладу. У підсумку їх місця повинні посісти абітурієнти, які знаходились нижче у списку. Рішення приймальної комісії ВНЗ про рекомендацію до зарахування має бути оприлюднено 8 серпня не пізніше 12-ї години.

Абітурієнти, які мають бажання навчатися у ВНЗ, де їх рекомендовано до зарахування 8 серпня, протягом трьох днів - до 10 серпня включно, повинні подати до приймальних комісій оригінали необхідних для вступу документів.

Не пізніше 15 години 11-го серпня вузи України повинні видати накази про зарахування абітурієнтів на бюджет.

Після того як відбудеться зарахування на бюджетну форму навчання, тобто починаючи із 12-го серпня, розпочнеться зарахування абітурієнтів на контрактну форму навчання, яке триватиме до 18 серпня 2014 року. Принцип формування рейтингового списку для контрактників залишається таким самим, як і при зарахуванні на бюджет. Тобто 12 серпня 2014 року в кожному ВНЗ повинен з’явитись рейтинговий список осіб, які рекомендовані для зарахування на навчання на контрактну форму.

Джерело: Освіта.ua