друкувати


Закон "Про вищу освіту" досі не підписаний Президентом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-07-29 03:00:39

Президент Порошенко досі не підписав новий Закон України "Про вищу освіту", який був ухвалений Верховною Радою.

Про це у своєму Facebook написала перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун. Також за її словами, Міністерство фінансів ініціює накладення вето на прийнятий закон.

"Президент досі не підписав новий закон про вищу освіту. Мінфін пропонує ветувати. Ведемо перемовини....", - зазначила перший заступник міністра.

Як відомо, закон про вищу освіту був ухвалений парламентом ще 1 липня. За відповідне рішення проголосувало 276 народних депутатів.

Головними новелами нового закону "Про вищу освіту", порівняно з його попередником є: встановлення рівнів та ступенів освіти, ліквідація рівнів акредитації вищих навчальних закладів, запровадження академічного та першого наукового ступеня - доктор філософії, запровадження Національного агентства з якості вищої освіти та незалежних установ оцінювання та забезпечення якості вищої освіти, встановлення нового порядку набуття вищим навчальним закладом статусу національного, започаткування дослідницьких університетів, закріплення на законодавчому рівні системи зовнішнього незалежного оцінювання, розширення реальної автономії вищих навчальних закладів тощо.

Прийняття закону позитивно оцінюють представники влади, студентства та громадськості.

Джерело: Освіта.ua