друкувати


Особливості оподаткування ПДФО вартості профспілкової сімейної путівки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-07-29 04:00:55

Сімейна профспілкова путівка надана платнику податків, до якої включається і вартість оздоровлення члена сім’ї після 18 років, оподатковується податком на доходи фізичних осіб у розмірі частини отриманого доходу на оздоровлення такого члена сім’ї.

акий дохід оподатковується як додаткове благо податком за ставкою 15 та/або17 відсотків в залежності від розміру отриманого доходу.

У разі  оздоровлення членів сім’ї віком до 18 років, у тому числі на реабілітацію інвалідів, вартість путівок на відпочинок, оздоровлення та лікування не включаються до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу. У цьому випадку вартість путівки не має значення, тобто надана професійною спілкою безоплатно або із знижкою,  або за рахунок коштів відповідного фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Роз’яснення цього питання розміщене на Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі Міндоходів (ЗІР) на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів (http://zir.minrd.gov.ua) у категорії 103.02.

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ