друкувати


Експерти USAID нададуть правову допомогу області з питань децентралізації

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-07-29 10:00:38

Перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Семко провів робочу зустріч з експертами оцінювальної групи USAID стосовно здійснення реформ, спрямованих на децентралізацію влади в Україні.

В ході зустрічі присутні дали оцінку поточних умов діяльності органів місцевого самоврядування та обговорили шляхи підвищення ефективності взаємодії органів влади з громадськістю.

Володимир Семко зазначив, що питання децентралізації на сьогоднішній день є дуже актуальним, оскільки є новим етапом державотворчого процесу в Україні.

"За нинішніх умовах, для стабільного розвитку суспільства та ефективного функціонування держави є забезпечення балансу загальнодержавних інтересів не лише з потребами територіальних громад, а й кооперація та координація їх на різних рівнях виконавчої влади, - зауважив перший заступник голови облдержадміністрації. - За існуючої системи державотворення управління занадто сконцентроване в центрі, не вистачає ресурсів і, відповідно, функціонування виконавчої влади на місцях є не досить динамічним. З огляду на це потребує вдосконалення правове регулювання цих проблем".

Директор програми досліджень з питань міжнародного розвитку Школи міжнародних відносин імені Еліота у складі університету Джорджа Вашингтона Шон Робертс розповів, що Регіональна місія Агенства США з міжнародного розвитку в Україні, Білорусі та Молдові упроваджує ряд проектів - "Ініціатива захисту прав та представлення інтересів місцевого самоврядування в Україні (ДІАЛОГ)", "Реформа міського теплозабезпечення", "Муніципальна енергетична реформа", програма розвитку державно-приватних партнерств та другий етап проекту "Зміцнення місцевої фінансової ініціативи".

"В Україні вже працює група американських та місцевих експертів з метою розробки майбутніх програм допомоги Україні з боку USAID у сфері розвитку місцевого самоврядування і децентралізації. Надання рекомендацій українським органам влади у вирішенні політичних питань, правової допомоги і експертизи сприятиме створенню ефективної системи місцевого самоврядування, а також покращить якість надання послуг для громадян України», - підкреслив Шон Робертс.