друкувати


Якщо маєте пільги в оподаткуванні - вчасно звітуйте про їх використання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-07-28 05:45:46

Відповідно до Порядку обліку сум податків та зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, затвердженого постановою Кабміну України від 27 грудня 2010 року №1233, ті суб’єкти господарювання, які відповідно до Податкового кодексу не сплачують податки та збори до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, зобов’язані вести облік сум таких пільг та складати звіт про суми податкових пільг.

Такий звіт подається за три, шість, дев’ять і дванадцять календарних місяців за місцем реєстрації суб’єкта господарювання протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового періоду.

Враховуючи те, що звіт про суми податкових пільг подається суб’єктом господарювання за три, шість, дев’ять і дванадцять календарних місяців наростаючим підсумком з початку року, то платник податків за місцем своєї реєстрації повинен подавати такий звіт до кінця звітного року. Разом з тим, у разі, якщо граничний термін подання такого звіту припадає на вихідний або святковий день, подання такого звіту на наступний робочий день не переноситься.

Якщо з початку звітного року платник податків не користувався пільгами, то звіт про суми податкових пільг ним не подається.

Відповідно до ст.163 прим.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення відсутність податкового обліку, порушення керівниками та іншими посадовими особами підприємств, установ, організацій встановленого законом порядку ведення податкового обліку, - тягне за собою накладення штрафу у розмірі від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж саме порушення, - тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ