друкувати


Більше 3 тисяч платників Коломийщини отримали безкоштовні електронні ключі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-07-28 03:00:27

З початку року 3,2 тисячі юридичних та фізичних осіб Коломийщини отримали послуги електронного цифрового підпису. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року число користувачів зросло в 2,5 рази. Тоді послугами електронного цифрового підпису скористались 1305 платників податків.

Про це повідомив заступник начальника Коломийської ОДПІ Олександр Федик. 

За його словами, тільки у червні поточного року отримали ключі 383  користувачі, що в 1,6 рази перевищує кількість користувачів червня минулого року.

Посадовець зауважив, що в даний час використовуються два посилені сертифікати відкритого ключа. Це унеможливлює підробку ключів та посилює захист інформації від сторонніх осіб. Крім цього, термін дії посилених сертифікатів електронних ключів подовжено до двох років.

Нагадаємо, що для зручності платників в Центрі обслуговування платників Коломийської ОДПІ вже другий рік функціонує відокремлений пункт реєстрації користувачів, де можна безкоштовно отримати ключі.

Такі ключі також стануть у нагоді і для здійснення митних операцій - посадовим особам митних органів, митним брокерам та суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності.

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ