друкувати


Майже 800 тис грн надійшло від власників нових транспортних засобів на Коломийщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-07-22 11:00:18

Впродовж січня - червня поточного року до бюджету сплачено 779,9 тис грн збору за першу реєстрацію транспортних засобів в Україні, що на 200 тис грн більше порівняно з першим півріччям минулого року.

Про це повідомила заступник начальника Коломийської ОДПІ Наталія Котурлаш.

Посадовець нагадала, що платниками збору за першу реєстрацію транспортного засобу є юридичні та фізичні особи, які здійснюють першу реєстрацію в Україні транспортних засобів, зокрема колісних транспортних засобів, суден, літаків та вертольотів.

Поряд з цим від сплати збору звільняються легкові автомобілі інвалідів з об’ємом циліндрів двигуна до 1500 куб. сантиметрів, що придбані за рахунок коштів державного чи місцевих бюджетів та/або безоплатно передані їм відповідно до законодавства України, транспортні засоби будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів, дитячих будинків-інтернатів, пансіонатів для ветеранів війни і праці, геріатричних пансіонатів, реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів, що фінансуються з державного та місцевого бюджетів.

У випадку відчуження цих транспортних засобів, особи, які отримали такі транспортні засоби у власність, зобов‘язані сплатити збір на загальних підставах.

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ