друкувати


Міндоходів в області нагадує підприємцям Івано-Франківщини про необхідність включення даних до Єдиного державного реєстру

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-07-16 08:30:16

Така необхідність стосується суб’єктів господарювання, державна реєстрація яких відбулася до 1 липня 2004 року, однак документи для включення відомостей до Реєстру ними не подано. Також, значна частина таких фізичних осіб-підприємців Івано-Франківської області не подали звіт за 2013 рік до органів доходів і зборів.

Нагадуємо, Податковим кодексом України визначено подання податкових декларації до податкових інспекцій за місцем взяття на облік, незалежно від результатів господарської діяльності та при її відсутності (стаття 49).

За неподання протягом року податкових декларацій і документів фінансової звітності суд може винести рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, що зазначено у статтях 38,39 ЗУ від 15.05.2003 № 755-IV "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" із змінами.

Зазначені підприємці мають подати державному реєстратору відповідних районних або міських управлінь юстиції реєстраційну картку встановленого зразка для включення відомостей про них до ЄДР. Така вимога зазначена у статті 19 ЗУ № 755-IV.

Державний реєстратор після отримання реєстраційної картки включає відповідні відомості про фізичних осіб - підприємців до ЄДР і видає їм виписку з цього Реєстру.

Перелік суб’єктів господарювання, яким необхідно подати державному реєстратору відомості про себе розміщено за адресою - http://if.minrd.gov.ua/media-ark/news-ark/155186.html

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ