друкувати


В Івано-Франківську ініціатива з нічними маршрутками залишиться незреалізованою?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-07-14 10:00:39

Нещодавно, на одному із виконкомів міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус доручив департаменту комунального господарства, транспорту та зв’язку розробити маршрути для громадських перевезень у нічний час.

Все для того, щоб надати мешканцям міста альтернативу таксі, адже проїзд у нічних маршрутках мав би коштувати значно дешевше.

Та як пояснили в Департаменті комунального господарства, транспорту та зв’язку Михайло Смушак, розробивши відповідний маршрут, який би сполучав всі АС.

Проте, перевізники не підтримали таку ініціативу та не виявили бажання надавати послуги перевезень у нічний час з кількох причин.

"Ті з якими ми розмовляли відмовилися їздити вночі. Мотивуючи це тим, що тоді необхідно забезпечити охорону водію. Адже вдень є чимало "неадекватів", то що говорити про ніч. Також проїзд у таких маршрутках коштував би понад 10 гривень", - зазначили в департаменті комунального господарства.

Крім того, як пояснили в департаменті перевізники не бажають конкурувати з службами івано-франківських таксі.

Проте, якщо маршрут затвердять чиновники на міськвиконкомі, то планується оголошення конкурсу для надання послуг нічних перевезень. Та в департаменті розглядають варіант, що перевізники можуть передумати.

Джерело: Бліц-інфо