друкувати


Сьогодні свято усіх любителів шоколаду

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-07-11 02:15:20

Всесвітній день шоколаду відзначається щорічно 11 липня. Шоколад є одним із найулюбленіших видів ласощів в усьому світі для дітей та дорослих.

Батьківщиною всесвітнього дня шоколаду вважається Франція. Саме французи в 1995 році започаткували це смачне свято.

Цікаво, що іспанські конкістадори охрестили шоколад чорним золотом, адже воно надавало їм сили, а от жінки вважали, що шоколад є своєрідним афродізіаком.

Крім того, у шоколаді містяться елементи, які сприяють відпочинку і психологічному відновленню. Темні сорти шоколаду стимулюють викид ендорфінів - гормонів щастя, які впливають на центр задоволення, покращують настрій і підтримують тонус організму. Також існує гіпотеза, згідно з якою шоколад володіє "протираковим" ефектом і здатен уповільнювати процеси старіння.

Це свято досить швидко здобуло популярність і, крім Франції, широко відзначається як всередині Європейського союзу, так і за його межами.

Так, у великих містах України, особливо у західній її частині, 11 липня також проходять святкові заходи, конкурси та фестивалі з шоколадною тематикою. Особливо яскраво цей день звичайно святкують львів’яни. На честь такого торжества вони влаштовують фестини, виставки та ярамарки шоколаду у різнобарв’ї видів та смаків. Тут можна спробувати різні смакові відтінки на будь-яке уподобання.

Щодо Коломиї, то в ході соцопитування в мережі інтернет, виявилось, що далеко не всі знають про існування такого свята. Лише 33,3% з опитуваних відповіли, що вони знали про таке свято. Ще 33% сказали, що навіть і не підозрювали про нього.

У нашому місті поки не проводять ніяких тематичних заходів та святкувань, щоб люди могли у цей день насолодитися улюбленим видом шоколаду, адже це є маленька втіха для кожної людини, не тільки для малої, але й для дорослої.

Джерело: Коломия ВЕБ Портал