друкувати


Україна збільшить обсяги виготовлення зброї, - Порошенко

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-07-09 11:30:42

Як заявив Порошенко, тепер українське виробництво "буде завантажено системами високоточної зброї, українськими безпілотниками, всім, чого потребує українська армія - починаючи від бронежилетів і закінчуючи тепловізорами".

Україна збільшить обсяги виробництва власної зброї для забезпечення потреб військовослужбовців. Про це президент України Петро Порошенко повідомив після зустрічі з силовиками у Слов'янську ввечері у вівторок, 8 липня.

"Сьогодні мій перший заступник разом з новопризначеним головою "Укроборонпрому", разом з представниками Генерального штабу, заступниками Міністра оборони і представниками МВС провели нараду, де підготують на моє затвердження зміни до державного оборонного замовлення", - цитує Порошенка прес-служба глави держави.

Він зазначив, що при формуванні цього замовлення та виробництві "в повному обсязі використано той досвід, що українські Збройні Сили, Національна гвардія отримали під час бойових дій на Сході".

"Не буде більше витрачання мільярдів народних коштів, коштів платників податків на нікому не потрібні наукові програми, які були лише елементом розкрадання. Сьогодні українське виробництво буде завантажено системами високоточної зброї, українськими безпілотниками, всім, чого потребує українська армія - починаючи від бронежилетів і закінчуючи тепловізорами", - зазначив Порошенко.

"Українська армія зможе воювати ефективно, мобільно, професійно", - резюмував ілава держави.

Як писало раніше ZN.UA, сьогодні "Укроборонпром" об'єднує більш ста підприємств оборонно-промислового комплексу (ОПК), половина яких працюють у збиток. По суті, сьогодні концерн є замкнутою, фактично неконтрольованою організацією. Замість того, щоб бути потужним донором для бюджету, "Укроборонпром" є його постійним реципієнтом. Фінансові показники підприємств постійно погіршуються, кредиторська заборгованість з року в рік зростає, досягаючи сотень мільйонів гривень.

Джерело: Дзеркало Тижня