друкувати


Змінено порядок виплати допомоги при народженні дитини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-07-04 12:35:21

З 1 липня, в частині соціальних виплат, вступив у дію Закон України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні», прийнятий 27 березня 2014 року.

25 червня Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №208, яка врегульовує усі питання щодо призначення допомоги при народженні дитини та допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

З 1 липня поточного року виплата допомоги по догляду за дитиною віком до трьох років припиняється тим, хто її отримував раніше та не буде призначатися тим жінкам, які йтимуть у відпустку по догляду за дитиною.

Як зазначає директор Департаменту соціальної політики Олександра Заклинська, допомога при народженні дитини, яка народилася після 30 червня 2014 року, надається у розмірі 41 280 гривень. Виплата допомоги здійснюється одноразово у сумі 10 320 гривень, решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами, що складає 860 гривень щомісячно.

Для осіб, у яких закінчився строк виплати допомоги при народженні першої дитини, яка виплачується 24 місяці (тобто народженої до 1 липня 2014 року), на наступних 12 місяців буде призначатися допомога до досягнення дитиною трирічного віку в розмірі 130 гривень, що дозволить зарахувати зазначеним особам до трудового стажу період догляду за дитиною до досягнення трирічного віку.

Автор: Любов ЗАГОРОВСЬКА