друкувати


У фіналі Дитячого Євробачення-2014 виступить коломиянка Юліана Василовська

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-07-02 04:30:58

29 червня у Києві пройшов півфінал національного відбору Дитячого пісенного конкурсу Євробачення – 2014.

До фіналу потрапили 20 юних вокалістів з цілої України, серед них й 13-річна коломиянка Юліана Василовська.

Учасників національного відбору оцінювали педагог з вокалу Наталія Медведєва, хореограф Анжела Копотя, співачка Illaria, композитор і поет Андрій Француз та музичний продюсер Михайло Некрасов.

Юліана Василовська вперше приймає участь у конкурсі подібного масштабу й одразу потрапила до двадцятки кращих.

Уже майже за місяць дівчина позмагається за право представляти Україну на міжнародному конкурсі на Мальті.

Нагадаємо, у фіналі Дитячого Євробачення не вперше виступатиме представниця з Коломиї. У 2012 році за право представляти Україну боролася Тетяна Гулик, яка отримала приз глядацьких симпатій, а у минулому році – Христина Ткачук.

 

Довідка. Дитячий пісенний конкурс Євробачення (Junior Eurovision Song Contest) – щорічний міжнародний телевізійний пісенний конкурс, який проводиться під егідою Європейської мовної спілки (ЄМС) (European Broadcasting Union) та в якому беруть участь представники країн-членів ЄМС, діти 10–15 років. Фінал конкурсу, як правило, транслюється у прямому ефірі в усіх країнах Європи, які беруть участь у конкурсі. Україна дебютувала на ДПКЄ у 2006 році. Переможцем ДПКЄ–2012 в Амстердамі стала 10-річна Анастасія Петрик, яка вперше принесла Україні перемогу в цьому конкурсі. ДПКЕ–2013 відбувся в Києві. Україна вже вдруге приймала цей конкурс, а країну представляла 12-річна Софія Тарасова, яка посіла друге місце.

Джерело: Коломийські ВІСТИ