друкувати


Скасувати імперативний мандат депутатів пропонує Порошенко

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-06-26 12:25:21

Президент України Петро Порошенко пропонує виключити з тексту Конституції України так звану норму імперативного мандата для народних депутатів. Про це йдеться в проекті змін до Конституції.

Мова йде про скасування ч.6 ст.81 Конституції, за якою повноваження народного депутата припиняються в разі невходження народного депутата, обраного від політичної партії (виборчого блоку політичних партій), до складу депутатської фракції цієї політичної партії (виборчого блоку політичних партій) або виходу народного депутата із складу такої фракції.

Також виключена норма про те, що повноваження народного депутата, обраного від політичної партії (виборчого блоку політичних партій) припиняються достроково у разі його невходження до фракції цієї політсили за рішенням вищого керівного органу відповідної політичної партії в день прийняття такого рішення.

У президентському законопроекті виключена також норма ст.83 про те, що депутатська фракція у Верховній Раді, до складу якої входить більшість депутатів від конституційної більшості в Раді, має права коаліції депутатських фракцій.

Джерело: hromadske.tv