друкувати


Проти 50 росіян та 11 компаній Австралія ввела санкції

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-06-19 11:15:54

До списку потрапили російські чиновники - віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін, голова Радфеду Валентина Матвієнко, спікер Держдуми Сергій Наришкін. Серед українських - Віктор Медведчук, Віктор Янукович, лідер терористів Слов'янська Ігор Гіркін.

Австралія вводить санкції проти 50 росіян і 11 підприємств через ситуацію в Україні. Про це йдеться в повідомленні МЗС Австралії.

"Сьогодні фінансові санкції та обмеження на переміщення проти 50 осіб та 11 компаній, які мали стосунок до загрози суверенітету та територіальній цілісності України, набрали чинності", - йдеться в повідомленні.

Санкції введено стосовно радника президента РФ Сергія Глазьєва, глави Радфеду Валентини Матвієнко, сенатора Андрія Клішаса, спікера Держдуми Сергія Наришкіна, депутатів Олени Мізуліної та Олексія Пушкова, віце-прем'єрів Дмитра Рогозіна і Дмитра Козака, помічників президента РФ Владислава Суркова, Володимира Кожина та Андрія Фурсенка, голови адміністрації президента РФ Сергія Іванова, першого заступника голови адміністрації Кремля В'ячеслава Володіна та Олексія Громова, в.о. голови Криму Сергія Аксьонова, бізнесменів Юрія Ковальчука, Аркадія, Бориса Ротенбергів, Геннадія Тимченка, глави РЖД Володимира Якуніна, а також низки лідерів невизнаних ДНР і ЛНР.

До цього списку також потрапили Банк Росія, ІнвестКапіталБанк, СМП-банк, ТОВ Стройгазмонтаж, ТОВ Авіа Груп Норд, Стройтрансгаз груп, Волга-Груп, Чорноморнафтогаз, а також інші компанії та особи.

Після анексії Криму Австралія вже вводила санкції проти 12 громадян Росії і України. Їхні рахунки було заморожено, а в'їзд до країни - заборонено.

Раніше в четвер агентство Reuters повідомило про телефонну розмову віце-президента США Джо Байдена з президентом України Петром Порошенком. Під час переговорів Байден пообіцяв, що США продовжать посилювати санкції проти Росії.

Джерело: Дзеркало Тижня