друкувати


У області лісозаготівельні роботи взяла на контроль ОДА

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-06-17 06:00:35

За ініціативи керівництва облдержадміністрації відбулася нарада з розгляду основних положень Проекту організації і розвитку лісового господарства та громадські слухання із лісозаготівельних робіт.

"Перед нами стоїть завдання зробити прозорою діяльність Івано-Франківського обласного управління лісового і мисливського господарства та Прикарпатського військового лісгоспу, - зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Семко. - Ми вважаємо, що громадськість повинна знати, в якому населеному пункті проводяться лісозаготівельні роботи та з яких причин певні ділянки піддаються лісосіці. Основною проблемою є те, що на території області військових частин практично немає, а ліси знаходяться під впорядкуванням Міністерства оборони".

На думку представників громадськості, ліси, які знаходяться на території населених пунктів, мають бути в розпорядженні органів місцевого самоврядування та територіальних громад. Сільські голови виступили з ініціативою, щоб всі лісозаготівельні роботи погоджувались з територіальною громадою, оскільки передача лісів місцевим лісовим господарствам не можлива згідно чинного законодавства.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації