друкувати


На Івано-Франківщині підприємець отримав ніж у спину, коли боронив своє майно

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-06-17 04:45:40

Директор одного з франківських підприємств ледь не поплатився життям при затриманні злочинця, який намагався обікрасти його фірму.

Учора вранці директорові фірми з Івано-Франківська зателефонував знайомий, який повідомив, що в приміщенні його підприємства перебувають невідомі особи, ймовірно, злодії.

59-річний чоловік негайно виїхав до місця події. Й справді – в середині приміщення, яке на сьогодні не використовується для виробничих цілей, двоє чоловіків розукурочували трансформаторну підстанцію. Підприємець зателефонував у міліцію, але вирішив не чекати її приїзду.

Разом із товаришем забіг у будівлю, намагаючись затримати крадіїв. Одного із зловмисників вдалося схопити без особливих проблем, а інший, здоровенний дядько, вчинив шалений опір. У сутичці він завдав власникові фірми підступного удару ножем у спину й утік. Пораненому пощастило, бо вчасно підоспіла бригада швидкої медичної допомоги (до слова, станція СШМД знаходиться неподалік підприємства, де сталася подія), яка надала кваліфіковану допомогу.

Чоловіка доставили в обласну клінічну лікарню, там його прооперували. Від затриманого зловмисника, який виявився 41-річним жителем Івано-Франківська, правоохоронці дізналися, що він разом із приятелем, 42-річним жителем приміського села Загвіздя, залізли в недіюче приміщення по металобрухт. Для пошуку втікача задіяли оперативний склад міського відділу міліції, дільничних інспекторів, працівників інших служб. З’ясувалося, що «різник» уже був судимий за тяжке тілесне ушкодження й недавно звільнився з місця позбавлення волі.

Крім того, раніше служив у повітрянодесантних військах і мав спеціальну підготовку. Сьогодні перед обідом злочинця вистежили й затримали на одній із квартир у Пасічній працівники карного розшуку франківської міліції. Розслідується кримінальне провадження за замах на умисне вбивство. Його спільника притягують до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки чужого майна.

Джерело: АП