друкувати


Прикарпатців, постраждалих під час АТО, лікуватимуть в області

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-06-13 09:00:42

Обласна державна адміністрація ініціює надання медичної допомоги у лікувальних закладах краю прикарпатцям, постраждалим у зоні бойових дій на південному сході держави.

"Хочемо, щоб ми могли послати реанімобіль, забрати нашого пораненого хлопця, привезти сюди і надати можливість йому пролікуватися у будь-якому закладі Прикарпаття, під пильним наглядом наших прикарпатських лікарів", - розповів про плани представникам ЗМІ голова облдержадміністрації Андрій Троценко і додав: за надання медичної допомоги ні постраждалі, ні їх рідні не платитимуть.

Сьогодні, як розповів Андрій Володимирович, в одній з лікарень області вже перебувають двоє поранених прикарпатців. Їх на прохання керівництва управління МВС в області привезли з Харківщини. Постраждалі внаслідок проведення антитерористичної операції отримують кваліфіковану медичну допомогу і належний догляд. Дбаючи про земляків, у свою чергу, керівництво облдержадміністрації покладає надії на їх патріотизм та розуміння складної суспільно-політичної ситуації у державі.

"Дилема: ми розуміємо родини, в яких переживають за своїх хлопців, з іншої сторони розуміємо, що повинні спрацьовувати патріотизм і патріотична думка, - говорить Андрій Троценко. - За Донецькою і Луганською підуть інші області. Ми свого часу думали: нехай заберуть Крим, Україна буде унітарною, якось виживе без нього. Зразу, буквально за декілька днів, почала розвиватися ситуація в Донецькій та Луганській області. Це процес, який ми не зупинимо. Або зараз, або ніколи".

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації